O sebi

Osnovnu školu Jovan Jovanović Zmaj i prirodno-matematički smer Gimnazije Branko Radičević završio sam u Kovinu, a potom Višu pedagošku školu u Beogradu, smer Osnovi tehnike, sa diplomskim radom iz Elektonike i telekomunikacija.

Permanentno se usavršavajući uz rad, završio sam Fizički fakultet u Beogradu stekavši zvanje diplomirani profesor Fizike i Osnova tehnike – master. Diplomirao sam iz predmeta Osnovi informatike – Računari u nastavi fizike.

Zaposlen sam u kovinskoj Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ od 1981. godine, na mestu nastavnika Tehničkog i informatičkog obrazovanja i predmeta Osnova informatike i računarstva, od uvođenja predmeta. Od 1999. godine na mestu sam novinara i odgovrnog urednika Sektora za odnose sa javnošću škole, a od osnivanja Društva učitelja Kovin, takođe i portparol društva.

U stručno – pedagoškoj literaturi redovni sam saradnik beogradskog „Prosvetnog pregleda“ od 1992. godine do danas, novosadske revije za obrazovanje i kulturu „Misao“, od ponovnog pokretanja 2003. godine do zadnjeg broja, stručnog časopisa Učiteljskog fakulteta Univerziteta u Beogradu „Inovacije u nastavi“ od 2005. godine i časopisa „Zbornik primera dobre prakse učitelja“ kovinskog Društva učitelja od prvog broja 2008 godine do danas.

 Dugogodišnji sam saradnik lokalnih medija: Informativnog centra „Kovin“ sa mesečnim listom „Kovinske novine“ i Radio Kovinom, do gašenja usled ukidanja opštinskih državnih medija, lista „Kovin Ekspresa“ i orkužnog južnobanatskog dvonedeljnika „Starta 013“ u oblasti obrazovanja i kulture , kao i lokalnog „Radio BUS“-a. Takođe sam saradnik lista „Banatski vesnik“ Srpske pravoslavne Eparhuje Banatske u Vršcu.

Autor sam više priručnika iz oblesti informatike početkom devedesetih. Nosilac sam autorskog tima za izradu udžbeničkih kompleta Tehničkog i informatičkog obrazovanja „BIGZ školstvo“ d.o.o. Beograd. Recenzent sam u projektu IT desk info tima iz Zagreba na izradi priručne literature namenjene učenicima škola u Republici Hrvatskoj koji nastavu prate na srpskom jeziku.

Svoje radove prezentovao sam na konferencijama ICTeachers I i II, Smotri stvaralaštva učutelja u obrazovno-vaspitnom procesu ”Unapređivanje nastavne prakse kroz razmenu profesionalnih iskustava” iz oblasti inkluzivnog obrazovanja i mnogim drugim. Autor sam tri istraživanja iz istorije školstva Južnog Banata, objavljena u stručnim časopisima. Početkom 2007. ostvario sam saradnju sa Obrazovnim programom Televizije Novi Sad, ali je ubrzo došlo do smene urednika i personalnih promena u ovoj medijskoj kući što je uticalo na programsku šemu. U Kovinu, kao prvi PR škole u Republici Srbiji, svakodnevno ostvarujem sradanju sa svim informativnim kućama u gradu, okrugu i republici. Urednik sam školskog sajta koji je agencijskog apdejta.

Osnivač sam više Fabebook grupa namenjenih nastavnicima od kojih je najbrojnija Velika zbornica u kojoj se svakodnevno okuplja trenutno preko 10.000 prosvetnih radnika.

Od stranih jezika poznajem francuski jezik (položena četiri semestra), služim se i engleskim, a delimično i grupom romanskih jezika (latinski, španski, portugalski, italijanski, rumunski), ruskim i bugarskim jezikom.

I, na kraju, oprostite ako je nekom ovo možda izgledalo kao hvalisanje, ali ja i posle više od tri decenije u nastavi i mnogo toga za sobom u životu, uspevam da sledim moto:

Nikada ne odrastati, biti poput ovog dečaka koji širom otvorenih okica radoznalo gleda u nebo osuto zvezdama, koje ga oduševljavaju svojom nedokučivošću …


Mesto za komentar. Hvala!

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s